Vi mottar for tiden en rekke spørsmål angående balkongprosjektet og vi sette pris på engasjementet.
I ett forsøk på å svare opp flest mulig og samtidig være mest mulig transparente tenkte vi det er nyttig å lage en oversikt over de vanligste spørsmålene og svar i en artikkel her.
Denne artikkelen vil bli oppdatert og henvist til i dersom styret mottar spørsmål på epost som dekkes her.
Har du spørsmål som ikke står her? Ta kontakt!
- Når kan jeg ta i bruk balkongen?
Når stillaset er demontert foran din balkong og innfesting til stillas/byggeheis også er fjernet kan du ta i bruk balkongen. Frem til da er det å regne som en byggeplass. - Vann på balkong (Manglende falljustering)
Vannansamling ved fug imellom nytt og gammelt dekke kan dessverre forekomme hvis ikke innglassing er lukket ved regn.
Fugen(og det som er under den) skal være vanntett.
Dersom du opplever at vann kommer fra fugen til balkongen over deg, ta kontakt.
Etter anbefaling fra entreprenør og betongrådgiver ble det innledningsvis i prosjektet besluttet at det ikke skal etableres fall mot sluk.
Sett ut ifra et kost/nytte perspektiv ville dette blitt uforholdsmessig dyrt.
På denne typen gulv må det bygges mye fall for at vann skal renne mot sluk.
Dette er også i samsvar med Generalforsamlingens vedtak om å ikke etablere nye betongdekker men rehabilitere eksisterende løsning med 2 dekker.
Det anbefales derfor at innglassing lukkes ved regn. - Vann ved kraftig regn går utover balkongen
Balkongen er fortsatt å regne som ett uterom.
Vi opplever svært mange som reagerer på at det kommer vann inn på balkongen fra nedløp og lignende, spesielt ved styrtregn.
Generalforsamlingen vedtok rimeligste løsning, som også presiserer at vi skal rehabilitere eksisterende løsning fremfor å skape nye løsninger. Dette gir naturlige avgrensninger i prosjektet, som for eksempel kun montering av bend og ikke endring av hele nedløps-løsningen, ekstra fug etc. - Tetningslist mellom vinduer
Mot sluttfasen av hele prosjektet vil det kommer mer info om dette. - Tilbakemontering av EL installasjoner (Rv. 37-39)
Ved en feil av entrepenør ble ikke korrekt tilbakemontert EL installasjoner på balkonger før stillaset ble fjernet. Dette blir utbedret av leverandør. Det vil komme informasjon om prosessen for å sikre at de skal få tilgang for utbedring, med en gang en plan foreligger prosjektgruppen. - Beslag mellom nabobalkonger
De som har nabobalkong opplever en ny "åpning" mellom sin og naboen sin balkong.
Dette blir utbedret med ett beslag som vil bli ettermontert i høst, informasjon kommer når plan foreligger prosjektgruppen. - Beslag mellom betongdekke og rekkverk (hjørnebalkonger, Høyblokker)
Avstanden mellom rekkverk og betongdekke er på opptil 5cm. Selv om dette er innenfor forskrifter vil det bli utbedret med beslag.
Dette vil bli ettermontert i høst, informasjon kommer når plan foreligger prosjektgruppen. - Beslag mellom vegg og ståldrager (hjørnebalkonger, Høyblokkker)
Det er fjernet ett beslag for mye ved riving, dette blir erstattet.
Dette vil bli ettermontert i høst, informasjon kommer når plan foreligger prosjektgruppen. - Katodisk beskyttelse (Rustbeskyttelse av armering)
Noen utvalgte steder er det montert katodisk beskyttelse for å stoppe enhver utvikling av rust og skade på nytt betongdekke.
Katodisk beskyttelse innebærer at det står svak strøm på armeringen til enhver tid.
Dette er merket ved en rødt lyn-symbol i taket.
Det er svært viktig at det ikke festes noe i taket på balkonger med denne merkingen.
Ved ytterligere spørsmål, ta kontakt med styret.